3 tips om geld te besparen op de energierekening

Er zijn verschillende manieren om het energieverbruik in huis te verlagen. Een lager energieverbruik zorgt voor een lagere energierekening, waarmee u maandelijks een deel van uw investering terugverdient. Daarbij zorgt een hogere isolatiewaarde van uw woning vaak ook voor een toename van de woningwaarde! Zo kunt u uw woning in de toekomst voor meer verkopen.

Tip 1: zorg voor een verbeterde dakisolatie

Een van de mogelijkheden om uw isolatiewaarde te verhogen, is het verbeteren van de isolatie onder uw dak. Door een extra isolatielaag aan te brengen, wordt een groter deel van de warmte in huis gehouden. U kunt er daarbij voor kiezen om uw dakbedekking te laten vervangen voor een groen dak. Groene daken zijn de trend van dit moment en verbeteren uw isolatie in huis.

Tip 2: maak gebruik van een waterontharder

Ook een waterontharder gebruiken kan het overwegen waard zijn. Kalkaanslag in de geiser of boiler van uw woning kan het rendement hiervan sterk verminderen. Datzelfde geldt voor kalkaanslag in de leidingen die binnen uw badkamer lopen. Door een waterontharder te gebruiken neemt de kans op kalkaanslag sterk af, waardoor u minder energie zal verbruiken. Een waterontharder kunt u eenvoudig online bestellen. Hier heeft u de keuze uit tal van verschillende modellen en soorten.

Tip 3: vervang enkelglas voor dubbelglas

Naast de mogelijkheid om voor een extra isolatielaag onder uw dakbedekking te kiezen, kunt u ook het enkelglas in huis laten vervangen voor dubbelglas. Met dubbelglas wordt een groter deel van de warmte in huis gehouden, waardoor er minder energie verbruikt wordt voor het opwarmen van uw ruimtes. Daarbij zorgt dubbelglas voor minder geluidsoverlast! Dubbelglas wordt tegenwoordig in tal van verschillende soorten aangeboden. Met name HR+- en HR++-isolatieglas zijn erg populair. Laat u informeren over het meest geschikte type glas voor uw woning.

Comments 0

Leave a Comment