afmetingen velux

Afmetingen Velux: De grootte van uw dakraam bepalen

Als u overweegt om een dakraam te installeren, is een van de eerste dingen waar u aan denkt de size en vorm van het raam dat u wilt hebben. Velux biedt een breed assortiment aan dakramen van verschillende afmetingen, en het is belangrijk om de maat te kiezen die goed bij uw huis en de ruimte past waarin u het raam gaat plaatsen. In dit artikel gaan we dieper in op de afmetingen van Velux-dakramen en laten we u zien hoe u de juiste maat kunt kiezen die past bij uw behoeften en wensen.

Hoe Velux Dakramen worden gemeten

Wanneer we praten over de grootte van Velux-dakramen, hebben we het over twee metingen: breedte en hoogte. Deze maten worden gemeten vanaf de buitenkant van het raamkozijn en worden weergegeven in millimeters. Om de juiste maat voor uw nieuwe dakraam te vinden, moet u de grootte van het dakopening opmeten. Meet de breedte en hoogte van de opening en voeg voor elke maat minstens 50 mm toe om ruimte te maken voor het installatiemateriaal en de lasflens.

Standaard Velux Dakraam Afmetingen

Velux-dakramen zijn er in verschillende maten, van de kleinere GGL CK02 met een afmeting van 55 cm bij 78 cm tot de grotere GPL FK08 met een afmeting van 114 cm bij 118 cm. Hieronder staan ​​enkele van de standaardafmetingen die beschikbaar zijn voor Velux-dakramen:

– GGL UK04: 134 cm x 98 cm
– GGL MK04: 78 cm x 98 cm
– GGL PK06: 94 cm x 160 cm
– GGL CK02: 55 cm x 78 cm
– GPL MK08: 78 cm x 140 cm
– GPL UK08: 134 cm x 140 cm

Als uw dakopening niet past bij een van deze standaardmaten, kunt u een op maat gemaakt Velux-dakraam aanvragen dat past bij uw exacte vereisten.

De juiste maat kiezen voor uw Velux-dakraam

Als u de juiste maat voor uw Velux-dakraam wilt kiezen, moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, de oriëntatie van het dak, de hoeveelheid licht die u wilt binnenhalen en uw eigen persoonlijke voorkeuren. Hieronder volgen enkele overwegingen die u moet maken:

– Oriëntatie van het dak: afhankelijk van de oriëntatie van uw dak, kan de hoeveelheid zonlicht die door het raam naar binnen komt variëren. Als uw dak op het zuiden is gericht, kunt u overwegen om een groter raam te kiezen om meer zonlicht binnen te laten. Is het gerecht op het noorden gericht, dan kan een kleiner raam volstaan.
– Kamer formaat: een grote kamer kan profiteren van een groter dakraam, terwijl een kleinere kamer profiteert van een kleiner dakraam, bijvoorbeeld condensvorming wordt dan minder.
– Lichtinval: Afhankelijk van waar u het dakraam installeert, kunt u bepalen hoeveel licht u wilt binnenhalen en of u schaduw wilt creëren. Overweeg bijvoorbeeld een Velux dakraam met een verduisterend gordijn voor in de slaapkamer of badkamer.
– Persoonlijke voorkeur: last but not least, houd ook rekening met uw eigen persoonlijke smaak en stijl.

Veelgestelde vragen over Velux Dakraam Afmetingen

1. Hoe meet ik de grootte van mijn dakopening om de juiste maat Velux dakraam te kiezen?
– Meet de breedte en hoogte van de dakopening en voeg minstens 50 mm toe aan elke maat.

2. Welke standaardafmetingen zijn er beschikbaar voor Velux-dakramen?
– Velux-dakramen zijn er in verschillende maten, waaronder GGL UK04, GGL MK04, GGL PK06, GGL CK02, GPL MK08 en GPL UK08.

3. Kan ik een op maat gemaakt Velux-dakraam aanvragen?
– Ja, als uw dakopening niet past bij een van de standaardmaten, kunnen we een op maat gemaakt dakraam voor u maken.

4. Hoe kan ik bepalen welke maat Velux raam geschikt is voor mijn kamer?
– Houd rekening met de grootte van de kamer, de oriëntatie van het dak, de hoeveelheid licht die u uit het raam wilt laten komen en uw eigen persoonlijke voorkeuren.

5. Welk type dakraam is het best geschikt voor mijn woning?
– Dat hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Velux biedt een uitgebreide selectie van verschillende soorten dakramen, waaronder tuimelvensters, uitzettuimelvensters en lichtkoepels.

Conclusie

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om meer te weten te komen over de afmetingen van Velux-dakramen en hoe u de juiste maat kunt kiezen voor uw huis en behoeften. Door rekening te houden met factoren zoals de grootte van uw kamer, de oriëntatie van uw dak en de gewenste hoeveelheid lichtinval, kunt u de perfecte Velux-dakraam kiezen voor uw woning. Onthoud dat Velux ook op maat gemaakte oplossingen biedt als uw dakopening niet past bij een standaardafmeting.