Zelf uw dakpannen leggen: wat is de juiste manier?

Het leggen van dakpannen kunt u aan een gespecialiseerde partij overlaten. Zo weet u zeker dat de dakpannen op de juiste wijze gelegd worden en hoeft u het dak niet op! Het werken op grote hoogte brengt de nodige risico’s met zich mee en wordt door veel mensen als zeer eng ervaren. Toch kan zelf dakpannen leggen een overweging zijn, om op de kosten voor de renovatie van uw dak te besparen. U kunt de dakconstructie wel door een externe partij laten vernieuwen. In dit artikel vertellen we u meer over het leggen van dakpannen en hetgeen hierbij komt kijken.

Zorg voor de nodige voorbereidingen vooraf

Voordat u kunt starten met het leggen van de dakpannen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Een ladderlift huren is een van deze voorbereidingen. Met een ladderlift kunt u de dakpannen eenvoudig omhoog laten brengen, zonder deze zelf mee te moeten nemen op een ladder. Ook andere materialen kunnen met de ladderlift omhoog gebracht worden. Er zijn verschillende online partijen die u deze ladderliften aanbieden.

Naast een ladderlift is het belangrijk om de juiste werkkleding te dragen. Probeer uw handen vrij te houden, door werkkleding te kiezen met voldoende ruimte voor uw gereedschap.

Het leggen van de dakpannen op het dak

Nu u alle voorbereidingen getroffen heeft, kunt u de dakpannen leggen. Bij het leggen van dakpannen is het belangrijk om van boven naar beneden te werken. Begin dus altijd bij de nok van uw woning! Na het leggen van de eerste rij, worden de nokpannen of nokvorsten gezet met specie of een mortel. Het is van uw dak afhankelijk, welke methode het meest geschikt is. Wanneer de bovenste rijen op de juiste wijze gelegd zijn, kunt u steeds verder naar beneden werken.

Tip: zorg dat er voor het leggen van de dakpannen een dampdoorlatende folie over het dak gelegd is.

Comments 0

Leave a Comment