Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een garage?

Bij de bouw van een garage zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Hoe groot moet de garage worden? Kies je voor een houten garage, of bouw je deze volledig van steen? Wil je een garage met een losse carport, of kies je enkel voor een losse garage? Enzovoorts. Het zijn slechts enkele voorbeelden van factoren, die een rol spelen bij het bepalen van het ontwerp van je garage. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Bovenal is het van belang, dat de garage voldoende ruimte biedt en dat deze qua stijl aansluit bij de rest van je woning. Een te groot contrast kan de uitstraling van je woning als geheel rommelig maken.

Keuze tussen een stenen of houten garage

De eerste en wellicht meest belangrijke keuze, is die tussen een stenen of houten garage. Het voordeel van een houten garage is dat deze relatief eenvoudig zelf op te zetten is. De garage wordt hierbij in sommige gevallen als een soort bouwpakket aangeleverd, waardoor je deze niet op maat hoeft te laten maken. Dit scheelt niet alleen in de tijd die het opbouwen hiervan kost, maar ook in de kosten. Het voordeel van een stenen garage is echter dat dit type garage minder onderhoud nodig heeft.

Kies het juiste formaat garage

Een volgende stap bij het ontwerp van de garage, is het formaat hiervan. Bepaal vooraf wat je allemaal in de garage kwijt wilt. Denk aan een auto, de fietsen, je gereedschap, enzovoorts. Het zijn slechts voorbeelden van spullen, die men in een garage opslaat. Ook kan het voorkomen dat je in de garage ruimte wilt hebben om te klussen. Mogelijk kan ook het laten plaatsen van een werkbank daarom verstandig zijn!

Tip: bekijk op internet foto’s van andermans schuur https://www.fonteyn.nl/tuinhuizen/garages/

. Zo doe je inspiratie op voor het ontwerp van je eigen garage.

Comments 0

Leave a Comment