Wat te doen bij waterschade en welke voorbereidingen kun je treffen?

Als gevolg van een lekkage in huis kan er een nare waterschade aan je woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan waterschade in de vorm van schimmel- en zwamvorming op muren of vloeren. Of wat te denken van rottende plekken in houten constructies als een houten stellingkast, een houten kast, of de houten constructie van je dak? Om een dergelijke waterschade te voorkomen, is het van groot belang dat een lekkage zo snel mogelijk verholpen wordt. Of nog beter, dat je er alles aan doet om een lekkage te voorkomen! Dit doe je onder meer, door werkzaamheden aan je dak altijd door een specialist uit te laten voeren. Het voorkomt dat er beschadigingen aan de dakbedekking ontstaan.

Herstelwerkzaamheden bij een lekkage in huis

Wanneer er een lekkage optreedt onder de dakbedekking, is dit vaak het gevolg van kleine scheurtjes in de dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan takken die tegen de dakbedekking slaan en hiermee voor schade zorgen. Om te voorkomen dat de schade steeds groter wordt, is het belangrijk om deze beschadigingen zo snel mogelijk te laten herstellen. Vaak is het voldoende om de beschadigingen dicht te branden, of om hier een stukje nieuwe dakbedekking in te leggen.

Voorbereidingen voor lekkages rond leidingen

Ook kan er een leiding knappen, of kan deze beschadigd raken bij boorwerkzaamheden. In dit geval zal de schade groter zijn, doordat er meer water vrijkomt. Vooraf een dompelpomp aanschaffen kan de waterschade beperkt houden. Met een dompelpomp is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld een ondergelopen kelder snel leeg te pompen. Door deze vooraf aan te schaffen, hoef je bij een serieuze lekkage niet met emmers water te sjouwen. Wel zo makkelijk! Er zijn verschillende webwinkels waar je deze dompelpompen kunt bestellen. Kies altijd voor een dompelpomp van een hoge kwaliteit, om deze jaren te kunnen blijven gebruiken.

Comments 0

Leave a Comment